Kéménybélelés

kemenysepres1

A mai előírások (21/2016. (VI. 9.) BM rendelet ) szerint a hagyományos, falazott kémény már nem építhető, a meglévőket bélelni kell, mivel az egyszerű égetett tömör tégla hőállósága, savállósága, hőszigetelése nem megfelelő.

Az ide vonatkozó MSZ EN 1443:2003 – Égéstermék-elvezető berendezések. Általános követelmények szabvány pontjai az irányadóak

1.1 Alumínium bélelés

Gáztüzelésű kazánok esetén alkalmazható megfelelő vastagságú alumínium az égéstermék elvezetésre. Merev és flexibilis formában is van lehetőség a kivitelezésre.

1.2 Furánflex

Szabadalmaztatott magyar találmány, ami meghódított egész Európát. Egy kompozit műgyantát juttatnak üvegszállás felületre. Nyomásra tágul, hőre pedig keményedik, ezért is alkalmas elhúzott kémények bélelésére, általában nyílt égésterű kazánoknál alkalmazzuk.

kemenykiraly-1

1.3 Saválló acél

Szilárd tüzelés esetében a kilépő füstgáz magas hőmérséklete miatt szükséges a saválló acél kémény elemek használata. Egyre több kandalló és szilárd tüzelésű kazán kerül beszerelésre, melyek égéstermék elvezetőjét kötelezően bélelni kell.

1.4 Szerelt kémény

Falazott (tégla) kémény hiányában, gyors kivitelezés esetén alkalmazott technológia. A többhéjú rendszer elemek a felhasználásnak megfelelő hőszigetelő anyaggal vannak ellátva a maximális biztonság érdekében. Alkalmazott anyagtól függően lehet gáz vagy szilárd tüzelésű kazánnál is alkalmazni.

Csökkentsd a rezsiköltségeket kérd díjmentes ajánlatunkat

Egyedi megoldásainkkal és fűtés-korszerűsítésünkkel akár 30-50%-ot is megspórolhatsz.

Országos lefedettséggel vállalunk :

Kéménybélelést

Helyszíni felmérést

Tanácsadást

Ügyintézést

Fűtés korszerűsítést

Ingyenes ajánlatkérés