Kéményépítés

A napjainkban forgalomban lévő kéményrendszerekkel közel 200 féle megoldás létezik a családi házak fűtésberendezéseinek kialakítására.

A kémény kiválasztásánál az egyik fő szempont, hogy milyen típusú berendezés lesz rákötve. Különböző feltételeknek kell megfelelnünk a különböző működési elvű rendszereknek.

A kürtő méretezése, a kémény elhelyezése szaktudást igénylő feladat.

A célunk, hogy segítsünk a legjobb megoldást megtalálni az ügyfeleinknek, hogy a kéményük ne csak biztonságos legyen, de megfelelően is illeszkedjen a környezetbe.

kemenykiraly-2

A szerelt kémény a leggyakrabban választott kémény típus. Költséghatékony és biztonságos. Telepítése történhet akár a falon kívülre is, így nem jár különösebb felfordulással. Ezzel a korszerű megoldással akár egy nap alatt elkészülhet az új kémény, ami nem csak hőszigetelt, de időtálló is.

Alkalmas meglévő kémények magasítására is, ráadásul egy esetleges felújítás, vagy bővítés során átszerelhető vagy magasítható is.

Előregyártott téglaköpenyes vagy könnyű betonelemekből is van lehetőség kéményt építeni. Ezek a kéményrendszerek szigeteltek és samott vagy kerámia béléssel vannak ellátva.

Rendkívül korszerű technológiákat alkalmaznak a gyártók, akár 30 éves garanciával forgalmazzák a termékeiket. Szintén lehetőséget nyújtanak a ház falán a külső telepítésre. Megjelenésük klasszikus, de az áruk jelentősebb. 

tetobiztonsag

A zárt égésterű berendezésekhez turbós, vagy kondenzációs kémény szükséges. Ezeknek a rendszereknek szükségük van külön csőre a levegő betáplálásra és külön az égéstermék kivezetésére. 

Bizonyos esetekben jó megoldás lehet a zárt rendszerű kondenzációs kémény, amit a szakemberek koaxális, vagy koncentrikus rendszernek is neveznek. Itt a csőben egy kisebb cső kerül elhelyezésre.

Ez a megoldás nem csak esztétikus, de energiahatékonyan megoldja a beáramló levegő felfűtését is. A turbós kémény hátránya, hogy hosszabb kémények esetén ventilátor alkalmazása is szükséges, ami jelentősen megnöveli a költségeket.

Az osztott, szétválasztott rendszerekben a kémény csak az égéstermék elvezetését szolgálja. Ilyenkor szükséges egy külön szellőző cső, amit jellemzően oldalirányból vezetünk be, így a ház falát minimálisan vésni kell. Ez a megoldás sokszor gazdaságosabb.   

A kémények készülhetnek műgyantából, rozsdamentes acélból, műanyagból vagy alumíniumból is.

A választás elsősorban a hő- és áramlástechnikai méretezés, számítás függvényétől függ. Segítünk a helyszíni adottságoknak és az egyéni igényeknek legmegfelelőbb kéményrendszer kiválasztásában! 

Csökkentsd a rezsiköltségeket kérd díjmentes ajánlatunkat

Egyedi megoldásainkkal és fűtés-korszerűsítésünkkel akár 30-50%-ot is megspórolhatsz.

Országos lefedettséggel vállalunk :

Kéménybélelést

Helyszíni felmérést

Tanácsadást

Ügyintézést

Fűtés korszerűsítést

Ingyenes ajánlatkérés