Kondenzációs gázkazán

kondenzacios-gazkazan

A 813/2013/EU rendelet szerint a lakossági fogyasztók 2016. július 1-jétől kizárólag olyan gázkazánokra kaphatnak használatbavételi engedélyt, melyek hatásfoka a teljes fűtési szezonra kivetítve legalább 86%-os. A kondenzációs gázkazán az égéstermékben lévő rejtett hőt is hasznosítja, ezáltal magas hatásfokkal üzemel. 20-35% megtakarításra képes egy régebbi típusú hagyományos gázkészülékkel szemben.

A hagyományos gázkazánok régi bélelt kéménye nem alkalmas kondenzációs gázkazán üzemeltetésére, ezért üzembe helyezésüknél két féle megoldás jöhet szóba.

2.1 koncentrikus elvezető rendszer

A legelterjedtebb kéményrendszer, hiszen nem csak egyszerű, de helytakarékos is. Az egymásban vezetett csövek közül a belsőben távozik a füstgáz, míg az azt körülvevő külső cső biztosítja az égéshez szükséges levegőt. Előnye, hogy belső térben önállóan építhető.

2.2 osztott, szétválasztott rendszer

Osztott kéményrendszer kialakításánál használjuk az egyfalú rendszereket, ahol külön csövön távozik az égéstermék, egy másikon pedig beáramlik a friss levegő. Az égésterméket elvezető csövet vagy a meglévő kéménykürtőbe, vagy egy utólagosan épített szigetelt, szerelt kéménybe vezetik.

Csökkentsd a rezsiköltségeket kérd díjmentes ajánlatunkat

Egyedi megoldásainkkal és fűtés-korszerűsítésünkkel akár 30-50%-ot is megspórolhatsz.

Országos lefedettséggel vállalunk :

Kéménybélelést

Helyszíni felmérést

Tanácsadást

Ügyintézést

Fűtés korszerűsítést

Ingyenes ajánlatkérés